Hírek, Cikkek

X. Nemzeti Vágtára készülnek a somogyi lovasok

  

Nagyszabású produkciókkal készülnek a Nemzeti Vágta főszervezői, hogy Budapesten a Hősök terén, szeptember 16-17-én szórakoztassák a nagyérdemű közönséget, hiszen jubileumot is ünnepelnek, ugyanis X. verseny lesz az idei.

Ennek megfelelően a Meistro Lovastanyán is megkezdték a felkészülést, a VI. Kaposvári Vágta a Nemzeti Vágta Előfutamára.

Meiszterics László főszervezőtől megtudtuk, hogy a jól bevált programok mellett sok meglepetés lesz. Ilyen például a gyerekeknek bemutatkozik a Meistro Póni-ovi, amelyben szereplő kis paripákat később ki is lehet próbálni. Valószínűleg a kutyabörzén idén is több kis kutyus talál gazdára. A gyerkőcök láthatják, amikor a Somogyi huszár a kardjával a kezében, vágtában ront az ellenségre.

A felnőttek szórakoztatására a Megarox Társulat, valamint Sasvári Sándor Jászai Mari díjas színművész gondosodik, aki saját lován mutatja be produkcióját, Ha van közös akarat címmel.

Akik szakmai szemmel kíváncsiskodnak, azoknak Somogy legjobb fogathajtói tartanak bemutatót.

Akik a lóerő mellett a technikát is kedvelik, azoknak biztos nagy élményt fog nyújtani a Somogyi Motorosok Közösségének felvonulása.

A tombola fődíja egy 3 éves gyönyörű fekete, belovagolt póni lesz, a sok értékes tárgynyeremény mellett.

A hangulat fokozásáért a fiatalokból álló Lengyeltóti Brass Band Együttes, valamint az eredményhirdetés után a retro zenét játszó Co-Pia Együttes a felelős.

A főszerep természetesen azé a 16 lóé és bátor lovasáé, akik 13 órakor állnak rajthoz, hogy eldönthessék, ki lesz az, aki a Hősök terén is futni fog. A Meistro Lovastanya vezetője azt is elmondta, hogy lovuk kétszer már nyert és már benne van a korban, de még mindig ő a legjobb, és bízik abban, hogy idén triplázni fog.

A rendezvény látogatása ingyenes az egyéb szponzoroknak és a szervezőknek köszönhetően, csak a parkolásért kell fizetni - amivel a rendező Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesületet támogatják – és ami egyben egy tombolajegy is. Lesz kézműves udvar és büfé is, már csak jó idő kell! Részletek: www.meistro.hu

 

 

Már megérkeztek Kaposvárra azok a felvidéki és partiumi hagyományőrző csapatok, akik díszvendégei lesznek az VI. alkalommal megrendező Nemzeti Vágta Kaposvári Előfutamának.

Vasárnap 12 órától fogadalomtétel után már indulnak az előfutamok. 16 település színeiben induló lovasok négyesével állnak rajthoz. A gyerekek szurkolhatnak a Kishuszár futam kis lovasainak. A rendezvényen családi programok is lesznek egészen a döntőig, úgymint játszóház, lovas ügyességi verseny, bemutatkozik a póni-ovi, a Megarox Társulat. Lesz kutyabörze, és valószínűleg nagy sikere lesz Somogy Táncegyüttesnek is. Mint minden évben, ezúttal is egy lovas művész lesz az egyik főszereplő, idén Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész fog saját lován énekelni. A döntő után retro koncert, és az is ki fog derülni, hogy idén ki nyeri a gyönyörű, belovagolt, fekete pónilovat.

Belépés ingyenes, a parkolás 500,-Ft, ami egyben tombola is.

Részletek: www.meistro.hu

 

Kaposvári Vágta nevező települései:

- Baja, Bálványos, Bőszénfa, Buzsák, Cserkút, Jobaháza, Kadarkút, Kaposújlak, Kaposvár, Mernye, Mezőgyán, Nagyszakácsi, Polány, Rinyaszentkirály, Szenna, Tapsony

Rendezvény támogatói:

Rendezvény fő támogatója: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

A rendezvény kiemelt támogatói:

Bedenek és Társa Bt. – Cabero Industrial Kft. - Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. - Fekete Pincészet – Ferrokov Kft. – Geiger Útép Kft. – Gyermelyi Zrt. – Indukció Kft. – Kapos Ternero Kft. –– Kaposvári Sportcsarnok – Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. - Kaszó Zrt. – Katica Tanya – Kométa ’99 Zrt. - KVIKSZ Kft. – Lakics Gépgyártó Kft. – Marázplast Kft. – Méje Kft. - Mezővas Kft. – Most Médiacsoport – Spekula Kft. – SPIRIT AUTO Kft. - Szarkavári Kastélyszálló –Terra-21 Kft. - Vektorút Kft. – Vianova 87 Zrt. –Wolfbau Team Kft. - Zolanit Építőipari Kft.

A rendezvény további támogatói:

Avant Guarde Kft. – Beck Tetőszerviz Kft.– Buzsáki Lajos és Buzsáki Lajosné (Taszár) – dr. Balázs Péter (Ráksi) – Európa Pék Kft. - Komáromi László (hangmérnök) – Kapos TV és Rádió Nonprofit Kft. – Somogyi Hírlap – Somogy Megyei Bv. Intézet – SMK Népegészségügyi Főosztálya - Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete – Szabó Fogaskerékgyártó Kft - Tóth István Kaposvár főmérnöke – Trunkó Családi Pincészet – Videoton Elektro-Plast Kft.