Történetünk

A kaposvári Meistro Lovarda 2000-ben alakult, amikor a lehetőség, a fiatal társaság tenni akarása és az igények egyszerre találkoztak a város szélén, a Kapos folyó partján, a Kecelhegy aljában.

Hagyományőrző tevékenységükkel pár év alatt országszerte ismertté váltak. A somogyi betyárjaik 2003-ban a Nemzeti Lovas Fesztivál különdíját, 2004-ben országos csikósversenyt nyertek, 2005-ben a Somogy megyei lovas bandérium tagjaként megnyerték a III. Lovas Világtalálkozót Szarvason. 2009-ben a Zánkai Lovas Fesztiválon a Somogyi bandérium ismét a legjobbnak bizonyult. A somogyi betyárok felállított táborhelyükkel és lovasprogramjukkal, melyet szintén a legszínvonalasabbnak ítélt a zsűri, véglegesen beírták magukat a Somogyi lovas betyár hagyományok örökösei közé.

Évente rendezünk gyerekeknek lovas ügyességi versenyeket, lovastáborokat. 2012-től a Nemzeti Vágta előfutam soroztában, amit minden év agusztus utolsó hétvégéjén rendezünk meg.

A lovastanyán vendég lovaknak is van kikötőhely. Bográcsozási és szalonnasütési lehetőség. 50 fős clubhelységük rendszeresen ad otthont osztálytalálkozóknak, névnapi összejöveteleknek, kisebb konferenciáknak. A klub tagjai közül 5-en lovas túravezetők és 4-en lovas sportoktatók. A közösség erejét fontosnak tartják, bizonyításul Egyesületet alapítottak, akik ma egyben a lovasklub magját is alkotják a hozzájuk csatlakozó pártolókkal. A lovasklub területén lovasmúzeumot, állatsimogatót, horgásztavat, íjászpályát, lovagló négyszöget, díjugrató- és egy 650 méter hosszú galopp pályát alakítottak ki. A közösség munkáját a tulajdonos elismerésével jutalmazták a Kaposvár Szolgálatáért és a Somogy Polgáraiért kitüntetéssel, és 2008-ban az év vállalkozójává választották. Részt vesznek a városi, megyei közéletben, az országos lovastársadalom munkájában és tevékenységükkel próbálják azt előmozdítani, de aktívak az állatvédelem valamint a környezetvédelem területén is.

Egész évben várják a hozzájuk egyedül és csoportosan érkező turistákat, baráti társaságokat, iskolai-, óvodai csoportokat és külföldi vendégeket az év településére, Kaposvárra, a virágok, szökőkutak és lovasok városába.

Céljaink:

  • A lovassport népszerűsítése, az állat- és környezetvédelem, és a értékek megbecsülésére való nevelés.
  • Célunk kezdettől fogva az, hogy tiszteletben tartva a mai gyerekek és fiatal családok szokásait, a ma divatos játékokat, ezeket megtartva (strandröplabda, paintball, stb.) ne hagyjuk elfeledni a régi játékokat, a természet az állatok szeretetét és tiszteletét.
  • Számos dolog mellett rájöhetnek a fiatalok, hogy a legegyszerűbb dolgokkal is milyen nagyszerűen lehet egy-egy napot eltölteni. Megtanulhatják, hogy az állatokat, főleg a lovakat nem elég csak kiszínezni a papíron, és szeretgetni, hanem legfőképpen gondozni, ápolni, etetni és kontaktust teremteni velük, ez az igazi kihívás.
  • Fontos dolog a számítógép, a közösségi oldalakon történő csevegés, de az sem árt, ha megtanulják azt, hogy hogyan kell egy szöget beütni a falba. Egy szóval a való világot tapasztalja meg az, aki nálunk tölt el egy pár órát, vagy pár napot.